Hoeveel tijd spendeer jij aan administratie in vergelijking met andere sales managers?

Sales Manager: hoeveel tijd spendeer jij in vergelijking met je collega's?

Een van de trends die in al onze gesprekken naar voor komt, is de gemiddelde administratietijd van een sales manager.  Benieuwd naar het verschil met jouw tijdsbesteding? Read on!

Tijd is afhankelijk van de grootte van het team

Hoe groter het team, hoe meer tijd een sales manager besteedt aan administratie. Klinkt logisch, en dat is het ook gewoon. Er kruipt nu eenmaal meer tijd in het coachen (en het voorbereiden ervan) van meerdere personen, zeker als je kwaliteit en efficiëntie wilt behouden.

ImageImage

De voorbereiding van wekelijkse coaching houdt in dat je als sales manager op zoek gaat naar inzichten om je coaching te onderbouwen. Denk hier bijvoorbeeld aan een keer door het CRM systeem gaan om de nieuwe toegevoegde bedrijven te checken, de afspraken overlopen in de agenda, de vooruitgang in de sales pipeline,... 

Funnels en conversies berekenen neemt ook iedere week minstens een uurtje van je tijd in beslag. Per verkoper filteren hoeveel telefoongesprekken of meetings ze gehad hebben, hoeveel offertes er zijn uitgegaan of hoeveel ze verkocht hebben, stelt je in staat om te achterhalen waar bijgestuurd kan worden voor die persoon. 

Voorbeeld: een sales team van 4

Voor een sales team van 4 betekent dit voor de sales manager 32 uur administratietijd per maand. Had je dat verwacht? Dat zijn 4 werkdagen per maand (1 dag per week) die je kwijt bent aan administratie. Managers met een groot aantal leads, die hun ratio’s zeer grondig berekenen, zijn daar nog langer mee bezig. Dat moet toch beter kunnen?

Aha-moment

Een aha-moment waar ook Erion, sales directeur bij bouwbedrijf Cralux, van wakker schoot.

“Wij hebben 2000 leads per maand. Als ik daar inzichten uit wilde halen, daar was ik niet uren maar dagen mee bezig. Dankzij Salesnudge had ik mijn zondag terug. En de info is gebaseerd op de real-time data. Excels opmaken, dat is een momentopname. Vandaag moet je veel korter op de bal spelen. Zeker voor KMO’s die willen groeien, is Salesnudge waardevol.”  

Je admin tijd beperken

Wil je zelf ook je administratietijd drastisch beperken?  Dat kan Salesnudge voor je doen. Dankzij een rechtstreekse koppeling met jouw CRM heb je onmiddellijk een real-time overzicht van de prestaties van je team. Meer nog: je weet ook exact wat je kan doen om prestaties bij te sturen.

Image