Aankondiging: Eerste €500.000 financiering

Ruben News, Geen onderdeel van een categorie

Aankondiging van €500.000 financiering voor Salesnudge: de volgende stap naar betere verkoopprestaties.

Vandaag zijn we enthousiast om de volgende stap in ons avontuur aan te kondigen: de voltooiing van onze eerste financieringsronde van €500.000. De Belgische investeringsmaatschappij LRM is de hoofdinvesteerder, aangevuld door VLAIO en bankpartner BNP.

De verborgen kracht van sales data

Te veel sales team laten benutten niet de volledige kracht van sales data. Vaker wel dan niet worden beslissingen genomen op basis van buikgevoel, ook al wordt een enorme hoeveelheid aan sales informatie gegenereerd. Dit kan bijvoorbeeld door input in het CRM of via manueel aangemaakte rapporten in spreadsheets. Daarachter schuilt een tweevoudige uitdaging: sales managers weten niet wat te doen aan incorrect en inconsistent CRM- gebruik en beschikken niet over de middelen om rapportering te automatiseren en tijd te besparen. 

Dit was de reden voor de oprichting van Salesnudge in 2021. Sindsdien werkt Salesnudge aan de ontwikkeling van een SaaS-oplossing waarmee salesmanagers en hun team hun maximale potentieel kunnen benutten. Salesnudge helpt teams om consistent accurate salesinformatie en -inzichten te genereren, zodat sales managers weldoordachte en datagedreven beslissingen kunnen nemen. We zijn trots dat we er in de laatste jaren in zijn geslaagd om op een efficiënte manier de salesprestaties van teams in België met gemiddeld 26% te verhogen.

Salesnudge werd al succesvol gebruikt om:

  • Correct CRM-gebruik te stimuleren
  • Leads tijdig op te volgen
  • Salesstrategieën op punt te zetten
  • Actie te ondernemen op basis van CRM data
  • Kleine sales teams beter te managen
  • Consistent meer deals te sluiten

Dankzij deze initiële successen kon Salesnudge zich gaan richten op het uitbreiden van hun SaaS-oplossing naar een breder publiek.

Hoe het allemaal begon

Wat weinig mensen weten is dat Salesnudge zijn oorsprong vond nadat de coronaviruspandemie toesloeg en een grote impact had op sales over de hele wereld, alsook die van het eerste bedrijf van onze CEO. Na gesprekken met meer dan 100 salesmanagers uit verschillende sectoren ontdekten we dat zij zich bewust zijn van het belang van een CRM, maar het moeilijk vinden om de juiste conclusies en acties te trekken uit de gegevens ervan.

Als je die kennis koppelt aan het feit dat CRM’s gericht op KMO’s in de loop der jaren steeds populairder zijn geworden, dan weet je gewoon dat de meeste van die KMO’s voor de uitdaging staan om hun CRM-gegevens op de juiste manier te gebruiken en interpreteren, om hun salesprestaties te verbeteren.

CRM- en salesgegevens om prestaties te verbeteren

Deze bevindingen vormden de basis voor de oprichting en het doel van Salesnudge: KMO’s helpen het meeste uit hun CRM en salesteam te halen. Het eerste CRM om mee te integreren was duidelijk: Teamleader, een sterke speler in de Belgische en Nederlandse CRM-markt gericht op KMO’s. Samen met early adopters als SalesWise, Cralux en InterMedia gaven we onze SaaS-oplossing zo vorm dat zij met duidelijke, intuïtieve dashboards konden handelen op hun Teamleadergegevens en daarnaast ook hun team efficiënter konden aansturen via nudging. Zaken die ze voorheen niet konden bereiken met enkel Teamleader.

Als je die kennis koppelt aan het feit dat CRM’s gericht op KMO’s in de loop der jaren steeds populairder zijn geworden, dan weet je gewoon dat de meeste van die KMO’s voor de uitdaging staan om hun CRM-gegevens op de juiste manier te gebruiken en interpreteren, om hun salesprestaties te verbeteren.

“Salesnudge vertaalt moeiteloos al onze gegevens in Teamleader naar heldere dashboards en bruikbare inzichten. Ik weet precies hoe ik mijn team kan ondersteunen om nog succesvoller te zijn.”

~ Dimitri Van Eijk, Partner & Sales Manager bij SalesWise

Salesnudge schalen naar meer CRM’s

Nu de financiering rond is, zijn we van plan onze eerste successen verder uit te breiden door meer CRM’s te ondersteunen. De financiering zal worden gebruikt om het team te groeien, zodat integraties efficiënter opgezet kunnen worden en onze SaaS-oplossing verder ontwikkeld kan worden. Volgend jaar kunnen klanten rekenen op de toevoeging van verschillende features die hen verder zullen ondersteunen bij het verbeteren van salesprestaties. We kijken er naar uit om toegevoegde waarde te brengen aan Europese KMO’s en hun salesprestaties een boost te geven.