Wanneer je sales meeting houden?

Wanneer doe je best je sales meeting als sales manager?

Geen duidelijk antwoord. Van die vragen leer je het meest! We raakten tijdens onze laatste sales team lunch helemaal in de ban van de vraag: doen we onze sales meeting nu eigenlijk best op maandag of vrijdag, of misschien zelfs op een ander moment? 

Wij gingen op onderzoek uit en delen graag onze conclusie met jou!

Meerderheid kiest voor machtige maandag

Goed begin van de week! Met een straffe koffie samen de planning voor de rest van de week maken en gas geven. 60% van onze klanten kiest voor maandag als sales meeting dag. We hebben ook een totaal ongefundeerde theorie dat dit eerder de “hunters”onder de sales managers zijn, die hun team graag dicht opvolgen en aansturen.  

Famous (Family) Friday

Sales meeting op vrijdag. Terugkijken op de week, wat ging er goed en wat kan er beter. Glaasje champagne of bruiswater erbij. Learnings van de afgelopen week delen. Er zijn toch vaak geen klantgesprekken op vrijdag dus het ideale moment om even met het sales team samen te zitten. Achteraf de CRM hygiëne in orde brengen en met een gerust hart het weekend in. De “farmer” sales managers kiezen verdacht veel voor vrijdag. We merkten op dat dit vaak ook teams zijn met meer zelfsturing.

Verrassend: dynamische dinsdag en donderdag

Als twee honden vechten om een been…? Mensen zijn minder in weekendmodus en zijn al over de Monday blues heen op dinsdag en donderdag. Het ideale moment om een efficiënte sales meeting te organiseren. Sinds corona zijn het ook typische kantoordagen geworden. Of zoals sales manager Bart het verwoordde: geen koffie of champagne bij ons, maar Spa bruis in het midden van de week. Het overwegen waard!

Wat we bij Salesnudge doen

De salesnudge team keuze: een team meeting op maandag, aangevuld met individuele gesprekken op vrijdag. We gaan die keuze natuurlijk data-driven tracken en bijsturen. als dat nodig is. Ahja! 

We geven je ook nog graag even de resultaten van onze poll op LinkedIn mee, dan weet je dat we dit niet zomaar uit onze duim gezogen hebben.

Image

Meer van dit?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang sales tips & tricks rechtstreeks in jouw mailbox!